• Czakó Vendégház
  Egész évben!

  megnézem
 • Várjuk vendégeinket
  Szilvásváradon!

  megnézem
 • Ár:2.500 Ft-tól

  Szeretettel várjuk
  A Czakó Vendégházban!

  megnézem
 • Millenniumi Kilátó
  A közelben

  megnézem
 • Fátyol-vízesés
  15 perc a háztól Kisvasúttal

  megnézem
 • Lipicai ménes
  A szomszédban!

  megnézem
 • Bükk-fennsík

  megnézem
Erdei vasút

A Szilvásváradi Erdei Vasút menetrend szerint közlekedik Szalajkavölgy-Lovaspálya és a Fátyol-vízesés között a Bükkben 760 mm nyomtávolságú, 4,5 km hosszú, egyvágányú, nem villamosított vonalon.
A vonatok a Szalajka-Fatelep állomásról indulnak. Jegykiadás is itt történik. Ez a vasút amolyan fő állomása két vágánnyal. Az állomás épületben fotók formájában mutatják be a vasút több mint 100 éves történetét. A váróterem ajtajától balra található a 100. évfordulóra kihelyezett emléktábla.

Szalajka-Halastó állomáson a vonatok nem minden esetben állnak meg, csak ha a leszállási szándék jelzésre kerül, vagy ha felszállók várakoznak a megállóhelyen. Jegykiadás az állomástól 30 méterre található Erdei Múzeumban van. A megállóhely kétvágányos, keresztezésre nyílik lehetőség. Az
útátjáróban még látszik a vasút felső szakasz kiágazó vágányának már leaszfaltozott helye. A közeli vadaspark mögött haladt az egykori vonal.
Szalajka-Fátyolvízesés kétvágányos végállomása a kisvasútnak, ahol a közeli fabódéban van mód jegyvásárlásra. A vasút a közeli duzzasztott tó mögött haladt tovább a Mária-bánya irányába. Az 1990-es években sorra merültek fel tervek arról, hogy ezt a vonalszakaszt újraépítsék, és ezzel meghosszabbítsák a 4,5 kilométeres szakaszt, amely jelenleg kerékpáros túraútvonal a Horotna-völgy irányába. A Szalajka-Fátyolvízesés állomáson a hazai kisvasutaknál elsőként szereltek fel mozgássérültek leszállását megkönnyítő fa állványzatot, amely a vasút utascentrikusságának egy ékes példája.

 

Ajánlataink!

Összes ajánlat

A környék látnivalói:Szilvásvárad és a környék látnivalói, nevezetességei:

Képek a vendégházról

Képgaléria

Üdvözöljük a Czakó Vendégház honlapján!


Programlehetőségek, Szolgáltatások
Szilvásvárad és a környék bemutatása

Kevés olyan település akad, amely kis méretével ellentétben oly sok ajándékát őrzi a természetnek és az emberi szellemnek, mint Szilvásvárad. A Bükk hegység már önmagában a látnivalók kimeríthetetlen sokaságát kínálja a pihenni, túrázni vágyóknak...
Tovább